26 July 2013

Alex Suarez

Posted in Docenten

Alex Suarez, broer van Jorge en Mario, is eveneens geboren in Colombia. De 'roots' van de Latijns Amerikaanse muziek zit in zijn bloed, vandaar zijn goede skills als Dj en danser. Na zijn aankomst in Nederland danste hij bij 'Raices', een dansgroep die door Jorge was opgericht. Zijn talent voor lesgeven heeft hij voortdurend verbeterd door internationale festivals te bezoeken.Alex, broer van Jorge en Mario is eveneens geboren in Colombia. De 'roots' van de Latijns Amerikaanse muziek zit in zijn bloed, vandaar zijn goede skills als Dj en danser. Als echte latino is hij opgegroeid met Salsa.

Alex over Salsa:

“Salsa muziek is mijn passie, omdat het bij mijn cultuur hoort en het altijd een deel van mijn leven is geweest. Als ik een oud salsa nummer hoor dan roept dat herinneringen op.”

 

Wat heb je gedaan om zover te komen zoals je nu bent?
“Oefenen, oefenen en nog meer oefenen! Dansen zo veel je kan en vooral veel naar muziek luisteren. Salsa kun je met iedereen dansen. Het maakt niet uit waar je op de wereld bent, met wie dan ook kun je salsa dansen.. bekend of onbekend.”

Waarom zou iemand salsa moeten leren?
“Een salsa feest is een sociaal gebeuren, dus het sociale aspect zou de belangrijkste reden zijn om deze mooie dans te leren.”

caipirinha-cocktail

 

Top 5 Favoriete nummers van Alex
Willy Rosario – “A Maina”
Luis Perico Ortiz – “Rio abajo va”
Hector Lavoe – “Periodico de ayer”
Bobby Valentin – “Part-time lover”
Fania All Stars – “El raton”

Lekkerste cocktail
Caipirinha

Favoriete stad
Amsterdam :)

Favoriete maaltijd en kan je deze zelf bereiden?
Mijn favoriete maaltijd is tegenwoordig Dorada a la parrilla, maar het wisselt steeds weer :). Ik kan het ook lekker voorbereiden.

Social Bookmarks