15 August 2013

D'Angelo

Posted in Docenten

 

Dansdocent D'Angelo is geboren op het zonnige eiland Curaçao.

 

Zijn eerste kennismaking met salsa was een toevallige gebeurtenis. Hij danste al ong. 2 jaar in een dansteam dat zich voornamelijk bezig hield met entertainment voor hotels aan bijv. voor toeristen.

“Mijn danspartner in die groep werd gevraagd voor een salsa dansgroep en ze hadden aan haar gevraagd of ze nog een man kende die Salsa wilde dansen in een groep. Toen vroeg ze het aan mij en ik ga nooit een uitdaging uit de weg dus dacht: waarom niet?!”

 

Waarom is salsa je passie?

“Salsa is mijn passie geworden, omdat het zo uitdagend is in alle aspecten. Het kan altijd wat mooier, strakker en soepeler qua bewegingen. Het houdt niet echt op zeg maar. Het blijft uitdagen en daar hou ik van. Toen ik begon heb ik echt elke dag minimaal anderhalf uur de basis geoefend. Het is gewoon even de muziek aanzetten en bewegen om de ritme te voelen. Als je dat door hebt hoef je niet meer te tellen en weet je wanneer je moet stappen. Ik heb veel geoefend en vaak dansende mensen geobserveerd.”

 

Wat is de reden dat iemand salsa zou moeten leren?

“De belangrijkste reden om salsa te leren is het gevoel voor muziek en ritme te ontwikkelen. Je leert dingen tegelijk doen. Dit geldt vooral voor de mannen: zelf dansen, in de ritme blijven en de dame begeleiden in allerlei combinaties zonder dat je tegen iemand aankomt op de dansvloer.”

 

Favoriete Top 5 muziek-genre

1. Salsa

2. Latin jazz

3. Jazz

4. R&B

5. Slow jams

 

Favoriete cocktail

"Dat is een goeie vraag.. Ik drink niet zo graag, maar de lekkerste cocktail die ik gedronken heb heet Iguana."

 

Favoriete stad

Amstelveen

 

Favoriete maaltijd en kan je die zelf bereiden?

"Mijn favoriete maaltijd is ‘Stoba Ku funchi’ (dat is een brei van maismeel met een stoofpotje) en natuurlijk kan ik het maken."

 

Vertel je leukste salsa gebeurtenis

"Een leuk verhaal vind ik altijd één van de gebeurtenissen toen ik net begon met dansen. Dit verhaal speelt zich in 2003 af. Ik vond en vind nog steeds dat Griselle Ponce onwijs goed kan dansen en ik vond het leuk om haar te zien, maar durfde haar nooit ten dans te vragen. Ik danste toen pas 2 jaar ongeveer en dacht daarom "uhh ik ga haar echt niet vragen". In die tijd danste ik in Salsa Dance Squad met Liduina Lovert. Zij kende haar en had aan haar verteld dat ik haar een heel goeie danseres vond en dat ik wel met haar wilde dansen, maar niet durfde te vragen. Daar stond ik dan niets vermoedend naar haar te kijken terwijl ze met Ismael Otero aan het dansen is. Na afloop komt ze regelrecht naar mij toe en vroeg ze mij ten dans.. Ik dacht van wattttt!! En scheet zowat in mijn broek, maar deed mijn best om zo goed mogelijk on 2 te dansen met haar. Na de dans bleven we even kletsen en zei zij tegen mij dat ik niet zo onzeker hoefde te zijn over het dansen, dat ik het prima deed en duidelijk aangaf dus: let go of that fear and go for it! Sindsdien denk ik: Nou als ik met Griselle Ponce kan dansen, kan ik met iedereen dansen haha!"


Volg lessen bij onze professionele dansdocent D'Angelo!

Salsa
Salsa Beginners 1 | start vrij 18 sep van 19:00 tot 21:00 @ locatie Oost
Salsa Semi  1 | start ma 14 sep van 19:00 tot 21:00 @ locatie Oost
Salsa Advanced | start ma 14 sep van 21:00 tot 23:00 @ locatie Oost

Elke Salsa / Bachata cursus bestaat uit 7 lessen van 2 uur (14 uur totaal!)
Prijs: €120 p.p. excl. eenmalig inschrijfgeld voor niet-leden
Studenten: €105 p.p. excl. eenmalig inschrijfgeld voor niet-leden 
Studenten HvA/UvA via USC: €90 p.p. (eerst aanmelden bij Swing Latino dan betalen bij het USC!)

 

Social Bookmarks