26 July 2013

Mario Suarez

Posted in DocentenMario Suarez, de tweelingbroer van Alex, is geboren in Cali, Colombia. De Salsa in vele facetten kende hij uiteraard uit Colombia en in Nederland maakte hij samen met zijn broer deel uit van de dansgroep 'Pachanga Masters', waarmee hij zowel in Nederland als het buitenland optrad. Hij heeft veel plezier in het overbengen van zijn danstalenten op zijn cursisten en is een geliefd docent bij Swing Latino.

 

Mario’s kennismaking met salsa: 
“Mijn eerste kennismaking met salsa weet ik niet meer. Ik denk dat het allemaal begon in de buik van mijn moeder, want ze houdt nog altijd van muziek. Maar toen ik 14 of 15 jaar oud was, was ik alleen maar bezig met salsa. In Cali draait alles om muziek en dans. Als kind kijk je af bij de grotere mensen en leer je van elkaar. Dankzij de muziek ben ik verliefd geworden op salsa dansen.”

 

Salsa is zijn passie en zijn liefde:

“Salsa is een oude, vertrouwde vriend voor mij. Salsa is een van de weinige dingen in mijn leven waar ik echt aanwezig kan zijn in het moment. Ik hoef niet na te denken over andere dingen, alleen het dansen is op dat moment het belangrijkst. Het is leuk en ik kan wat stijl of attitude toevoegen aan de hand van hoe ik mij voel die avond.”

Zijn salsaholic dagen (zie: salsa parties, minstens 3-4 x per week) zijn al lang voorbij, maar salsa is nog steeds belangrijk in zijn leven.
“Salsa zet altijd een glimlach op mijn gezicht. Soms voel ik me leuk, flirty, sensueel en brutaal. Salsa laat me licht en sierlijk voelen. Soms is het mooi om gewoon met een oude, vertrouwde vriend te hangen.”

 

Waarom is salsa leren een must?

“Salsa maakt jezelf verzekerder. Doordat je altijd in contact bent met andere mensen, is het ook makkelijker om nieuwe contacten te leggen op een relaxte en ontspannen manier. Tijdens de lessen hangt er een aangename sfeer, je voelt je gelijk op je gemak.

Voor een avondje salsa hoef je alleen maar je schoenen te pakken en ervoor te zorgen dat je er verzorgd uitziet. Eenmaal binnen kun je meteen gaan dansen. Voor salsa is niet eens een warming-up nodig. De wandeling van de auto naar de deur zal het doen haha.”

 

Top 5 favoriete nummers

1. "Carita de Pasaporte" - Habana D’Primera

2. "Maybe then" - New Swing Sextet

3. "Regalame una noche (salsa versie)" - J.Alvarez & Arcangelbandeja-paisa

4. "Amor a medio tiempo" - Bobby Valentin

5. "No se como me Enamore" - Grupo Extra

 


Favoriete cocktail

Cuba Libre

 

Favoriete stad

Amsterdam

 

Favoriete maaltijd

"Bandeja Paisa, dat is een Colombiaans gerecht. Als je in Colombia bent geweest dan weet je wat ik bedoel."

 

Leukste salsa happening:

"Er is niet 1 leukste gebeurtenis. Dat is het leuke aan salsa.. elke avond is uniek! Je weet nooit hoe de avond gaat lopen, maar het is altijd gezellig. De sfeer, de muziek, de mensen.. maar vooral het dansen."

Laatste woord voor nu
“Ik weet dat ik altijd SALSA zal hebben en SALSA altijd mij!”

Social Bookmarks