08 October 2013

Miguel

Posted in DocentenMiguel is geboren in Paramaribo, Suriname. Op zeer jonge leeftijd verhuisde hij met zijn ouders naar Nederland om daar een leven op te bouwen. Op zijn 17de kwam hij in aanraking met de dans mede door zijn moeder die toen in een "Rueda de casino" showgroep danste. Op het zelfde moment startte zijn oom met een eigen salsa dansschool waar hij de basis leerde en opgeleid werd tot volwaardig lesgever.


Waarom is het jouw passie? 
"Mijn passie voor dans in het algemeen was altijd al aanwezig. Toen ik voor het eerst echt luisterde naar latin muziek was ik gelijk verkocht. Het gevoel dat de muziek in mij losmaakt is niet te beschrijven."

Wat heb je allemaal gedaan om zover te komen als je nu bent?

"In de periode als cursist deed ik onderzoek naar de oorsprong van de muziek en dans. Daarnaast bezocht ik diverse workshops van gewaardeerde dansers en ging ik bijna elk feest af. Dit heeft heel veel geholpen bij het ontwikkelen van mijn eigen stijl. Ik wilde steeds meer weten. De boodschap die muzikanten over willen brengen op dansers was een vraag die ik mezelf stelde. Mijn visie wat betreft de beleving tijdens het dansen is  echt veranderd na alle bevindingen. Dit aspect probeer ik altijd in mijn lessen terug te laten komen. Door mijn achtergrond als sportleraar had ik al best wat ervaring op het gebied van lesgeven. Het overdragen van kennis ging mij dus best prima af, daar haal ik voldoening uit.

 

Tijdens het verdiepen in de geschiedenis kwam ik de stijlmambo on 2 tegen. Ik merkte al gauw dat ik hier mijn gevoel beter in kwijt kon. Het ging mij niet meer om de 1,2,3 en 5,6,7 maar om alles wat mogelijk is tussen de 1 - 2 en tussen de 2 - 3 etc.  Ook aan de details en de chemie tussen elkaar tijdens het dansen hecht ik veel waarde. De grootste inspiratiebronnen die invloed op mij gehad hebben zijn: Frankie Martinez, Juan Matosen Adolfo Indacochea."

 

Wat vind je de belangrijkste reden dat iemand het ook gaat leren?

“Als je ervoor open staat iets te ervaren tussen twee mensen en muziek, wat onbeschrijfelijk is.. doen!.”


Favoriete top 5 muziekgenres

1. Salsa

2. Kizomba

3. Reggae

4. Hip Hop

5. Soul

 

Favoriete cocktail

“Doe mij maar een Caipirinha !!”

 

Favoriete stad

“Amsterdam of course !”

Wat is je favoriete maaltijd en kan je die ook zelf bereiden?

“Regelmatig wissel ik van mening .. wordt steeds weer verrast door mijn smaakpapillen. Voor nu zeg ik iets uit de surinaamse keuken, een rijk gevulde nasi. Ik kan het ook wel bereiden maar dan is het lang niet zo lekker als die van mijn moeder!.”

 

 


Volg lessen bij onze professionele dansdocent Miguel!

Salsa

Salsa Beginners 1 | start woe 16 sep van 19:00 tot 21:00 @ locatie Oost
Salsa Beginners 1 | start ma 21 sep van 21:00 tot 23:00 @ locatie de Pijp
Salsa Semi 1 | start woe 16 sep van 21:00 tot 23:00 @ locatie Oost
Salsa Semi 2 | start ma 21 sep van 19:00 tot 21:00 @ locatie de Pijp
Salsa Semi 3 | start di 8 sep van 19:00 tot 21:00 @ locatie de Pijp


Elke Salsa / Bachata cursus bestaat uit 7 lessen van 2 uur (14 uur totaal!)
Prijs: €120 p.p. excl. eenmalig inschrijfgeld voor niet-leden
Studenten: €105 p.p. excl. eenmalig inschrijfgeld voor niet-leden 
Studenten HvA/UvA via USC: €90 p.p. (eerst aanmelden bij Swing Latino dan betalen bij het USC!)

 

Social Bookmarks