26 July 2013

Tim

Posted in DocentenTim is geboren op het bijzondere eiland Curaçao. Na 17 jaar daar te hebben gewoond is hij naar Nederland gekomen om een studie te volgen. Hier in Nederland heeft hij kennis gemaakt met de dans Salsa. “Als eilander is het onvermijdelijk om in aanraking te komen met de genres Salsa, Merengue, Bachata etc. maar als jonge jongen was je er niet mee bezig en vanuit huis uit werd mij dat ook niet bijgebracht.”


Vertel ons jouw Salsa verhaal
"Mijn interesse voor salsa is aangewakkerd door Shendell Reed (Salsation Curaçao). Hij liet me het een en ander zien om mij te overtuigen hoe leuk dans kan zijn. Hij werd mijn eerste dansleraar en daar werd de basis van mijn danscarrière gelegd. Met Brian Libier (Salsaddiction) begon ik verder te bouwen op de basis die door Shendell was gestart. Mijn doel was om steeds beter te worden. Het werd een obsessie, ik ging ermee naar bed en stond ermee op. Logisch gevolg hiervan; shows en lesgeven. Meer tijd om te dansen en vooral me erin te verdiepen. Ik wilde de dans begrijpen om dit aan de cursisten over te brengen. Door de enorme toewijding is het me uiteindelijk ook gelukt.

Gedurende dit proces miste ik een cruciaal aspect van het dansen en dat is het voelen van de muziek. De muziek je dans laten beïnvloeden in zijn puurste vorm. Ik deed maar zonder rekening te houden met de muziek. Figuren, shines.. dat was belangrijk om te doen. Gelukkig ben ik wakker geschud door een man die de hele salsawereld een andere kleur gaf, Frankie Martinez (Abakua Dancers). Als een On1danser werd ik geïntroduceerd aan de On2 (NYstyle, Mambo). Deze stijl werd met meer passie en gevoel gedanst dan On1. Frankie Martinez deed On2 niet op de traditionele wijze, maar hij bracht body movement, passie, out of the box dansen, volledig in dienst van de muziek. Vanaf dat moment veranderde muziek in mijn ware liefde. Dit was de ommekeer en dat is wat je ziet als je me nu ziet dansen."


Waarom zou iemand salsa moeten leren dansen?
Niks moet maar je moet het willen en leuk lijken om te doen. Je kan er heel veel plezier aan beleven. Just try it out, you've got nothing to lose..Favoriete muziek

"Ik hou niet alleen van salsa etc. maar van alles.. mijn muzieksmaak is erg breed!"

Favoriete cocktail
"Moscow mule, long island ice tea alles met een extra twist"

Favoriete stad
"Amsterdam is mijn favoriete stad en Brugge vind ik ook geweldig"

Favoriete maaltijd en kan je die zelf bereiden?
"Antilliaanse keuken vind ik lekker... Maar ook krootjes met spek bijvoorbeeld. En ik ben handig in de keuken, dus kan het allemaal zelf bereiden ;)"


Vertel een leuke gebeurtenis met salsa

“Een keer in Zürich tijdens een congresfeest, deelde Frankie Martinez degene met wie hij danste met mij (out of the blue). Totaal onverwachts, want ik was gewoon aan het kijken en genieten van wat hij deed. Ik maakte ineens deel uit van zijn moment en vibe wat supertof was. Enkele nummers later werd ik door een Zweedse dame gevraagd met haar te dansen en voordat ik het wist stond daar een rij van meer dan 5 Zweedse dames die om de beurt met mij wilde dansen op dat nummer.... Een van mijn beste momenten ever... Thanx Frankie hahaha”


Check this out..


Social Bookmarks